به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار ، علا الدين بروجردي در گفت وگوي اختصاصي با شبکه العالم، افزود: اگر قرار باشد براي توقف غني سازي 20 درصد (با کشورهاي گروه 1+5) مذاکره شود، بايد ببينيم ما به ازاي آن چه خواهد بود؛ هرچند در اين زمينه شوراي عالي امنيت ملي تصميم گير است و ما در مجلس فقط گاهي که نياز باشد ورود پيدا مي کنيم، همان گونه که چند سال پيش تصميم گرفتيم که اجازه ندهيم دولت اجراي داوطلبانه پروتکل الحاقي را ادامه دهد. در هر حال نظر شخصي من، لغو تمامي تحريم ها در صورت توقف غني سازي 20 درصدي است.
وي تاکيد کرد: (غربي ها) نبايد انتظار داشته باشند که با وجود ادامه تحريم ها و فشار بر مردم ايران غني سازي 20 درصد هم متوقف شود، چرا که اين اقدام کاملا غيرمنطقي است.
بروجردي که مهمان برنامه "من طهران" شبکه العالم بود، با تاکيد بر حق ايران بر غني سازي اورانيوم بر اساس نياز گفت: ممکن است ما در آينده نيازمند درصد بيشتري از غني سازي باشيم، مثلا براي موتور کشتي هاي اقيانوس پيما؛ که بايد ماه ها سوخت مصرف کنند. سوخت اين کشتي ها 20 درصد نيست و ممکن است 40 يا 50 درصد باشد، در اين صورت اين حق بايد براي ما محفوظ باشد.
وي تاکيد کرد: البته اينها نظرات من است و نظر شوراي عالي امنيت ملي ممکن است چيز ديگري باشد. اما به هرحال مابه ازاي تعليق 20 درصد نمي تواند چيزي مانند مجوز واردات طلا و امثال آن باشد.
بروجردي افزود: من فکر مي کنم که واقع گرايي گروه 1+ 5 مي تواند به موفقيت مذاکرات کمک کند، آنها بايد واقعيت ها را بپذيرند، ايران امروز ديگر آن ايراني نيست که "جک استراو" و "فيشر" بگويند که ما اجازه نمي دهيم ايران حتي دو دستگاه سانتريفيوژ داشته باشد.
به گفت? بروجردي، "توان موشکي ايران در دوران جنگ (عراق عليه ايران) صفر بود، ولي جمهوري اسلامي هم اکنون به قدرت موشکي تبديل شده است. اگر آنها واقع بينانه رفتار نکنند و از موضع بالا و قدرت به ايران نگاه کنند، طبيعتا اين مذاکرات به جائي نخواهد رسيد.
فتواي مقام معظم رهبري خط قرمز ماست
نماينده مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر اين که فتواي مقام معظم رهبري مبني بر حرام بودن ساخت و نگهداري سلاح هسته اي به عنوان خط قرمز جمهوري اسلامي است، افزود: ما به معاهده "ان پي تي" متعهديم و بر اجراي فتواي حضرت آيه الله خامنه اي تاکيد داريم و نه فقط بمب اتم نخواهيم ساخت، بلکه مخالف جدي وجود اين سلاح مرگبار در هر کجاي دنيا هستيم.
بروجردي افزود: ما معتقديم که حتي وجود يک بمب براي صلح جهاني يک خطر بوده و دليل آن هم روشن است چون ممکن مي باشد يک "ترومن" ديگري پيدا شود که دوباره دستور استفاده از آن را صادر کند.
" به لحاظ رواني جامعه جهاني نگران تکرار حوادث هيروشيما و ناکازاکي است و بايد اين نگراني را برطرف کرد."
ما به دنبال غني سازي 20 درصد نبوديم
رييس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي، گفت: رآکتور تهران را چهل و چند سال پيش کارشناسان آمريکايي ساختند و در مرحله آغاز بهره برداري سوخت آن 93 درصد بود که بعدها به 20 درصد تغيير پيدا کرد.
"اين رآکتور داروهاي 800 هزار تا يک ميليون بيمار سرطاني را در سال توليد مي کند و براي ما حياتي است و علي الاصول با ادعاهاي حقوق بشري آمريکا و غرب، براي آنها هم بايد مهم باشد."
وي افزود: سوخت اين رآکتور در حال اتمام بود و ما رسما و طبق مقررات آژانس درخواست کرديم که آژانس سوخت مورد نياز رآکتور تهران را توليد کند و تحويل ايران دهد؛ آنها هم اين مساله را به روسيه و فرانسه واگذار کردند و آن قدر در گردونه مسائل مختلف چرخيد که ماه هاي طولاني گذشت و ما نگران شديم که سوخت رآکتور به اتمام برسد و سوخت جديد آماده نباشد و خطر انساني که بسيار براي ما مهم است و از نظر حقوق بشري هم مساله بسيار مهمي است جان بيماران را تهديد کند، لذا ناگزير شديم به دليل عدم انجام تعهدات از سوي آژانس که در واقع يک تخلف است، به سمت عني سازي 20 درصد حرکت کنيم.
"تصور غربي ها اين بود که ايران قادر به انجام اين کار نيست ولي ما توانستيم."
بروجردي ادامه داد: بعد از آن هم پيشنهاد کرديم که صفحات سوخت را آنها برايمان توليد کنند چون در آن زمان تکنولوژي مربوطه را نداشتيم، اما ديديم که غربي ها در اين مساله هم بازي درآوردند؛ براي همين دانشمندان جوان ما صفحات سوخت را هم خودشان توليد کردند، در نتيجه مشکل خودمان را خودمان حل کرديم، همانگونه که نيروگاههاي توليد برق را ساختيم؛ آن که ديگر بمب اتم نبود.
ايران در 20 سال آينده به 20 هزار مگاوات برق هسته اي نياز دارد
"آمريکا، اروپا، فرانسه و آلمان به شرکت هاي خود دستور داده اند که براي ايران نيروگاه برق هسته اي نسازند، در حالي که ما در مجلس تصويب کرده ايم که ظرف 20 سال آينده دولت بايد 20 هزار مگاوات برق هسته اي توليد کند."
"وقتي که آنها برايمان نيروگاه برق نسازند ما هم کشوري نيستيم که دست روي دست گذاشته و بنشينيم و تماشا کنيم؛ امروز دانشمندان ما مشغول ايجاد يک نيروگاه 360 مگاواتي هستند، هرچند تجربه اول ماست اما وقتي ساختيم بر اين دانش مسلط مي شويم و يک معامله چندين ميليارد دلاري را غربي ها از دست مي دهند و طبعا ضرر مي کنند يا به روسيه مي دهيم که بالاخره رفتارش منطقي تر است."
وي با اشاره به اين که غربي ها در مساله هسته اي يک محيط بسته و غير منطقي ايجاد کرده اند، اظهار داشت: مثلا همين که براي ما نيروگاه هم نمي سازند خب نتيجه اش اين است که ما خودمان مي سازيم و غني سازي 20 درصد هم همين ماجرا را داشت و ما ناگزير شديم تا براي رفع نيازمان دست به غني سازي 20 درصد بزنيم و اين نياز همچنان ادامه دارد پس دليلي ندارد آن را متوقف کنيم.
بروجردي توليد اورانيوم را نياز بازار دانست و بيان داشت: ما مثل هر کشور ديگري که توليد اورانيوم غني شده را براي توليد سوخت انجام مي دهد براي فروش نيز ارايه خواهيم کرد و اين يک بازار فروش براي ماست که مي توانيم به کشورهايي که نياز دارند اورانيوم غني شده بفروشيم؛ مثلا آلمان يا آرژانتين چطور حق دارند اورانيوم غني سازي کنند و در اين تجارت پردرآمد شرکت کنند و ما حق نداشته باشيم؟
گفتوگو با آمريکا موضوع جديدي نيست
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي همچنين درباره مذاکره آمريکا و ايران هم گفت: اين چيز جديدي نيست و تقريبا در تمام مذاکرات گروه 1+5 ما شاهد درخواست مذاکره از طرف هيئت آمريکايي هستيم. "ما با ملت آمريکا مخالفتي نداريم ما با سياست هاي ظالمانه اي که دولت هاي آمريکا از گذشته هاي دور تاکنون عليه ايران در پيش گرفته اند، مخالف هستيم و تا زماني که سياست هاي آمريکا در قبال ايران تغيير نکند، زمينه مذاکرات به وجود نخواهد آمد."
"ما قبلا براي کاهش بحران عراق با آمريکا سه دور مذاکره کرديم که اين مذاکرات نشان داد که مخالفت ايران با مذاکره با آمريکا مطلق نيست ولي بشرط ها و شروط ها."
به گفت? بروجردي، معمولا دکتر جليلي در مذاکرات 1 + 5 به مسائل سوريه ، بحرين، فلسطين و ديگر مسائل منطقه هم اشاره اي مي کند زيرا براي غرب بايد مهم باشد که هزاران انسان در اين بحران ها جان خود را از دست مي دهند. مگر نه اين که آنها مدعي حقوق بشر هستند و سياست هايشان در منطقه ناموفق است؟(فارس)